Tuesday, December 18, 2007

Putrajaya Tander...

Arini satu hr aku kat putrajaya..uhhmmm penat2 tp best..sbb dapat deal ngan org goverment..uuhhmm first time rs mcm pengarah syarikat..hahahah padahal wakil jer p dengaq taklimat kat Perbadanan Putrajaya...nak tau x bngunan dia yg mana...yg depan palace of justice tue...uuhhmmm mula2 masuk cuak jgk le yelah bangunan besar uhmmm tp cantik sgt view kat sana nasible aku dah bersedia dgn pakaian yg agak mngagumkn hahahah..ala2 esekutif gitu..uuhhmmm p jln2 kat depo nadi putra yg x beroperasi lg insyaallah kalau syarikat kitorg yg dapat tander tue kitorg le akan merasmikan depo 2...bersih je cantik sgt..x mcm biase penuh ngan minyak hitamm....hahah tp x lama lg jd cam tue gak..uuhhmm sbnrnya ssh gak nak dpt job dr gomen nie mcm2 kena submit itulah inilah...pttle ramai yg x berjaya hahahah tp insyallah kot bumiputra mesti nak tlg bumi sendiri kalau x jgn haraple org lain nk tlg lg menghalau ada wlw pn kita berada d tanah air kita sediri tp d luar ni still kita mcm pendatang asing sbb org asing yg sebenarnya dah memonopoli ekonomi negara ...x kurang juga politik wang..benci aku nie yg aku x suka ada syarikat sendiri nie bla dah tahu hal sebenarnya kat luaq nie aku rs mcm baik jd minah kilang...hahahahhahaha...politik..politik..politik...sudah2la.....





kt atas bas nadi putra..uuhmm first time naik nie slalu tgk jer hahahah



br kuaq dr bilik taklimat...



sempat lg posing..hahahaha

Wednesday, December 12, 2007

My New Ofis...


Awal bulan desember hr tue aku dan satu ofismate yg lain terkejut dengan kehadiran berita tergempar iaitu kitorg kena pindah ke BERANANG berkuatkuasa serta-merta...arrgghhhh aku pon mula le pkir macam2 ...mcm mana nk p? naik apa? KBE aku bleh naik ka? bleh ka pinjam keta kt mak? jauh hujan mcm mana? nk kena pindah umah ka? mcm2lah... Pastue aku ngn sorang lagi opsmate siap ponteng keje p intebiu kat compny lain... satue hr kitorg p intebiu tp tak dapat gak...mungkin dh jodoh kitorg kot kat cni hahahaha... 4hb tue mulalah kehidupan br aku kat beranang..bgn g keje kui 8 blk pon kui 8...ceh bnyi cam bz jer kn tp x bz pon kot ats jln jer bz... uhhmm nk wat cam ner nak cabut x leh terpakselah...aku pon p lah buat muka x malu ckp nak tumpang sapa2lah pg2 nak p keje..nasible aku ada sorg opismate yg bolehlh thn yg p intebiu ngn aku tu (Wawa) ha dialah aku tumpang pg2... uuhhmmm tp bestgaklah kat cnie x sebz kat kajang...tp lori melambak..tension2...hahahaha yg paling best cnie ats bukit..sejuk mcm genting hahahah.... lagi satu best bilik aku kat atas hahah x der sapa leh kacau aku nk wat keje.. cume kadang2 kalau Mr Gary ada dia pnye bilik sebelah aku tp yg bnyaknyer dia x der..so akulah bos kt ats nie hahahahhaah.... sian yg lain2 cam sardin kat bawah...tp yg penting aku enjoy....hahahahaha kn2...





** nilah kilang br aku..kat Dataran Dato' Mohd Said ..Beranang



** argghh penat hr2 nk kena naik tangga nie..sbb blk aku kt ats




Rabbit Fun LAnd...

Sabtu minggu lepas aku kebosanan tibe2 muncul idea gile aku utk g ke Rabbit Fun Land..act dah lama aku dengaq citer pasai tempat nie..uuhhmmm i'm just imagine mcm manalah keadaanyer iiyyeee cam best jer...so aku pon ajk le Mr F n opismate aku Wawa ke sana...idea2 nie muncul sejak aku ditukarkan ke dalam hutan nie hahahahah...mcm2 tempat aku g uuhmm best2... sebijik mcm kt kedah..ada sungai ada dusun buah2..ada tempat mncing yg bnyak...teruja Mr F...siap suh aku wat OT dia nk mancing kt cni...hheheheh... back 2 Rabbit Fun Land... tempat nie terletak 16 km dr pekan semenyih...dah masuk ke Broga..Dalam Broga nie ada satu University Nottingham ha jgn taktau cni ada cawangan dia tau..uuhhmmm dalah 8km cam tue sampaile ke Rabbit Fun Land..mula2 sampai terkejut gak sbb x penah sangka ada tempt mcm nie kat dlm hutan... rupenye2 dia mcm ladang ternak rabbit.. kena byr dulu RM5 seorg dapt 1 tin air n sebungkus mknn rabbit tiap sorg... puas jln2 kat ladang dia yg menempatkan lebih kurang 3000 ekor rabbit kami pon ke tempat main2 rabbit..hehehhehe best2 kejo2 arnab bkn senang nk tangkap dia huhuh aku dapt sekor je...Wawa pon dapat amik sekor je..huhuh Mr F x dpt tangkap langsung...kurg stamina utk kejo arnab hahahahhaha
ape2 pon bestle kalau nak bwk ank2 anda ke sini lehlah luangkn masa dengan family kat cini...bkan tue saja leh beli daging arnab yg dsahkan halal oleh imam semenyih yg kebetulannya ada d situ masa kitorg g...sosej arnab pon ada..hahahah act kita leh mkn mskan arnab kat ctu tp cina pnyer tempat paham2 jelah tataule bersih ke x ...baik kita beli balik mkn kat umah lg best... hahahahhaha ok kalau nk tgk lebih lnjut tgklah gambo2 yg telah dsnap kt sn...ok cau cin cau

** arnab2 kt lam sngkar

** nilah kawasan tempat main2 ngn arnab kat sni kita bebas utk pegang2 arnab



** dh dapat sorg sekor


**aku ngan wawa berebut nak pegang arnab huhuhu





** best2 kt Rabbit Fun Land












Anak-Anak Abg (Pakli)

Semalam aku telah pegi jumpa anak2 sedara aku yg comel2 ada yg baru 2 ekor hahaha jgn salah anggap ok ank2 sedara aku nie adalh kucing2 abg pakli hahahahaha….comel2 sume yg dua ekor yg dr kecik dok main2 kat umah aku dh beso dh dh jd anak teruna dah bukan main nakal lagi mak oii sekarang abg cite diorg nie kencing merata hhahah pasnie x leh le melepak umah aku lg dh takt…nnti kencing berak mati aku…dulu pandai kecik2 berak kencing kt tmpt dia sekarang bkn main nakal lg..hai..cam tue rupenye kucing…ha yg bestnye abg beli kucing br kali nie betina mak ooii comel gle manja plk 2 nama dia kitti…pergh comel bulat kiut miut macm aku…hahhahaha bulat jer dia…mata bulat sgt…hidung dia pulak penyet dia 3 kaler…kalau kawin ngn mikie nie mesti ank cumel..kalau kawin ngn minie pon ok gak..minie ni jntan tau jgn salah tafsir nama dia cam tue sbb dulu kitorg igt dia betina hahahahah pondan rupenyer….kuikuikuikuiku uhhmm cite smlmnyer jgak aku n my Mr F jd penculik kucing hahahah ada sekor kucing kat mamah Haniffa nie comel sgt dh lama dh aku tgk rupe2 nyer abg pon bekenan hahhaha apa lg kucing tue plk mcm nak2 jer blk ngn kitorg ha apa lg kitorg pon culik r bwk naik keta kebal Mr F hahahahahah menjerit gile kucing tue gayat naik keta..hahahahaha aku pon tkt gak cam garang pulak tp setelah d belai2 rupe2nyer manja…Mr F pon dok bekenan dia nak ambik dah mulanya tp abg cakap nk wat kawan dak2 lain tue…uuhhmm oklah lg pon kitorg pon bkn ada masa nk jg kucing tue hahahahahah….so sekarang abg ada 2 ekor ank jntan dan 2 ekor ank betina…uuhhmmmm meriahlah keluarga 2 belom campor lg 1 famili nnti mesti meriah hahahahahaha…jgn marah ye abg..ok enjoyle tgk gambo ank2 abg pakli nie yer….






**uuhhmmm best jer diorg nek keta...bkn men lg

** tgkle nakal ke x nakal


** dh bulat dh mikey


** ank br abg...cumelll sgt nama dia KITTY


**aku n Mr F bersama ank2 buah...


**nile kucing yg kitorg kidnap 2 hahahaha

Monday, December 10, 2007

My Cat Fair ...

My Cat Fair..huhuhu x penah2 aku g tengok kucing tibe2 satue hr ada pengaruh2 luar yang ajak aku g yengok kucing..uuhmm aku pon teruja gak sbb sebelom nie asik g Pc Fair, Motorshow, n yg lain2 tp x penah pulak pegi My Cat Fair..hahhaha best2 ianya diadakan d MATRADE kt jln Duta..Best aku g ngan Abg..opss abg Pakli jgn silap org ok…and also my Mr.F .. Sampai je kat MATRADE aku teruja bkn teruja tengok kucing teruja tgk bngunan MATRADE perggghhh aku rupanya x penah tau pon selaun bngunan2 kt putrajaya ada lg bangunan yg cantik dekat KL ni…uuhmmm best2…nak masuk je kat dlm fair tue amboi mak siap kene beratur2 lg pnyelah ramai peminat2 kucing..menarik2..masuk je kat dlm tengoklah penanja2 dia membuat jualan langsung..penaja kali nie adalah ROYAL CANIN…uuhmmm makanan mahal nie..utuk kucing le kalau manusia mc Kenny rogers le…hahahahah tgk2 sume kucing dok kat lam sangkar jer ada yg ditutup ngan kain uhhmm aku tertanya2 nie fair ke apa? Kenapa aku tgk sangkar je…uhhhmm rupa2nyer kat cni ada pertandingan kucing2 comel hahah sume kucing2 kt cni hanya yg ada birth cert je tau kalau x der x leh masukk…hahha sampai macam tue sekali..tp best le kat gelanggang pertandingan dia tgk juri2 dok puji2 bg markah..menarik gile ada yg macam harimau pon ada ada yg malas gle asik tido jer tp sume Persian r ….best2..huhuhu oklah tgklah gambr2 yg telah aku ambik nie…enjoy ok!!

video

Saturday, November 24, 2007

Nak dapat Duit lebay

Jom kita sama2 menambah kn pendpatan..bkn ssh pon click kt cni http://www.clicksia.com/index.php?ref=avivaalicia then nnti join tau pas tue tiap2 hr kita clik2 then setiap click kita dpt 0.25 USD tau...ha apa lg join le jgn x join..click jgn x click

Wednesday, November 21, 2007

Taman Botani Putrajaya...

Perghhhh penatnyer....aku br blk dr Taman Botani..uuhhmm jgn jeles..aku g jejln hr nie kat Taman Botani..uuhhmmm i'm not goin there just 4 fun i'm going there 4 work...bos aku nie lh Mr Gary dia soh aku p jln2 kat Taman Botani 2 tgk apa yg ada...act kitorg dpt skit projek utk Taman Botani..jengjengjeng..tp projek rahsia...hahahha aku pon after dia belanja lucnh td pegilah dgn ofismate nie...maklumlah ofismate aku ada keta aku nek KBE je...hahahahha..sampai kat sana tgk budak2 sekaloh bnyak..ooppss lupa cuti sekolahkn...pas tue p kat main ofis dia..jln2 tgk2...amik2 gambar...act kat c2 ada tempat utk sewa basikal..hahahah apa lg aku pon memberi cdgan kpd mmbe aku ni ajk dia pusing2 taman botani naik basikal....hahahhahaha..pastue apa lg teruslah ke kaunter utk sewa basikal ..harga sewa basikal 1 biji RM 4..uuhhmm ok2..murah je..dapat jer basikal kitorg mulale perjalanan..hahha bkn perjalnn pengkayuhan...mak oiii penat gak dgn tengah ari bute nie..mujurlah ari ni redup sikit x derlah panas sgt tp bepeluh lah jgk basah abihle bj2 nie...huhuhhuhuh..selepas puas pusing n posing kitorg pn gerak blk..heheh bkn sebb apa sbb dh tak thn ngn baju yg basah..kuikuikuikuikui.....









*kitorg posing kt ats tram....







* dh nak start journey at Taman Botani



* setelah pnt berehat dulu kat tram nie smbil posing2..hahaha